Vali Konağı

Bazı kamp yerlerinin isimleri bulundukları vadilerin adını, bazıları pastoral bir imgenin resmini (akşampınarı, sarı memedin yurdu, öküz çayırı, çobanini, çobankaya); kimi koşulların sertliğini (Sütdonduran), kimi ise garip ya da erotik şeyleri (hasta hocanın yaylası, çelikbuyduran, Dilberdüzü) konu almış. Birçoğu anonim. Ama bazıları çok yakın geçmişimizden bugüne gelmiş; ne var ki kökeniyle bağını yitirmiş:

19 Eylül Pazar günü Ulukışla’da inerek saat 9,45’de Niğde’ye hareket ettik. Niğde’de İstanbul’dan 5 dağcı dosta rastladık. Onlarla birlikte bir kamyon kiralayarak (Pazar olduğundan dolayı Çamardı dolmuşları çalışmıyordu) Çukurbağ’a hareket ettik. İstanbul’lu arkadaşları Demirkazık köprüsünde bıraktıktan sonra saat 15’de Mehmet Ağanın evinde mola vererek 16’da hareket ettik. Saat 18’de Emli boğazının girişinde Ziyaret’te kamp kurduk. […] 20 Eylül sabahı kahvaltımızı yaparak 9’da yola çıktık. Sarımemetlerde Hacettepe’nin kampına rastladık. Öğle yemeğini 13’de Akşampınarı’nda yedik. Saat 18’de Sıyırma’nın sonunda kamp kuracağımız Vali Konağına geldik (Bu isim Salih tarafından kamp yerimizin güzelliği üzerine konuldu). […] Bu bizim için sürpriz oldu. Zira orada gerçek bir buzulun olduğundan kimse söz etmemişti. — Salih KAÇAR, Yasemin KUTSAL, Ömer TÜZEL, Ali CANPOLAT.

Anadolu Dağcılar Birliği’ne sunulmuş Kaldı Kuzey Buzulu ve Güzeller normal rotasının hedeflendiği 18.10.1980 – 26.10.1980 tarihlerinde gerçekleştirilen faaliyetten bize miras kalan en önemli şey, parantezler arasına saklanmış o kapalı istiare olsa gerek.

Katkı Belirtme
Rapor için Batur Kürüz’e sonsuz teşekkürler.

Advertisement

5 thoughts on “Vali Konağı

  1. Müthiş bir nostalji olmuş…eskiye ne güzel uğradık…teşekkürler..
    Yalnız aşağıdaki tarihle yukarıdaki tarih arasında bir zaman aralığı farkı var, ben mi yanlış anlıyorum yada mantığı mı kuramadım !…ve de son ihtimal gözünden kaçan bir yazım hatası mı acaba…?

    Emeğine sağlık…Görüşmek üzere…

    • Teşekkür ederim. Gözümden kaçmış imla hatalarını düzelttim. Uyarı için çok teşekkür ederim. Yukarıdaki tarih ile aşağıdaki tarihten kastın nedir? Bu alıntıladığım kısım uzun bir raporun ufak bir parçası. Dolayısıyla ilk gün ve sonraki tırmanış günlerinden bahsetmiyorum.

      • Yukarıda eylül olarak başlanılan bir tarih mevcut 19 eylül, aşağıda ekim olarak belirtilmiş ( 18.10.1980…)..Sanırım bende karışıklığa sebep olan bu kısım yada aradaki parçaları ben birleştiremedim zihnimde. Çok da önemi yok esasında… Vurucu ve etkileyici olan parantez içindeki anlamlı ifade ve bıraktığı iz….Tekrardan emeğine sağlık…Selamlar..

      • Şimdi anladım. Çok dikkatlisin bravo! Evet, rapor tarihinde 10. ay yazıyor, ama metinde Eylül geçiyor. Demek ki raportörlerin typosu. En azından burada belirtmiş olmak iyi oldu.

Yorumunuzu buraya bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s